30. elokuuta 2012

Grouse Mountain

Kolmantena Vancouverin päivänä eli perjantaina suuntasimme heti aamusta Grouse Mountainille. Matkalla pysähdyimme Capilanoon, jonka vetonaula on 137 metriä pitkä ja 70 metrin korkeudella roikkuva riippusilta. Olihan se ihan kivaa kun silta huojui puolelta toiselle ihmisten kulkiessa sitä pitkin, mutta paikkana Capilanosta tulee mieleen vain yksi sana: turistirysä. Ei ehkä ihan meidän seurueen makuun.
Grouse Mountain sen sijaan oli mieluisampi paikka. Ylös vuorelle mentiin gondolalla (taisi olla jo neljäs moinen vekotin tämän reissun aikana) ja jos alhaalla oli parikymmentä astetta, ylhäällä oli ehkä hieman yli kymmenen, joten vilpoisaa oli. Kävimme ihailemassa upeaa lintunäytöstä, jossa esiintyi mm. valkopäämerikotka, mutta josta emme valitettavasti saaneet kuvia blogiin asti. Näimme kaksi 350-kiloista mustakarhua, jotka viettivät leppoisaa kesäpäivää aitauksessaan lammikossa löhöillen. Ja hurrasimme lumberjackeille, jotka ottivat toisistaan mittaa nauruhermoja kutkuttavassa näytöksessä. Kävimme myös Eye of the Wind -näköalatornissa, joka on rakennettu tuuliturbiinin varteen (ja siellä oli Koneen hissi!). Takaisin kaupunkiin tulimme Grouse Mountainin shuttlella ja meillä oli ehkä paras kuski ikinä! Koko matka laulettiin yhteislauluja Guantanamerasta Happy Birthdayhin ja kuultiin myös vietnamilainenkin(?) kansanlaulu. Ja kuskilta juttu luisti vaikka suurin osa menikin yli ymmärryksen. :) Lyhyelle bussimatkalle hihiteltiin vielä pitkään.
Takaisin kaupungissa piti vielä napata virallinen turistivalokuva digitaalisen miekkavalaan kera Vancouverin messukeskuksen edustalla.
-Tuija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti