30. elokuuta 2012

Vancouver pv 2.

Toinen päivä Vancouverissa alkoi kaatosateessa vaikka sääennusteissa olikin auringon kuva... Luonnonvoimia uhmaten jakauduimme jälleen kahteen leiriin, toiset suuntasivat eläintarhaan ja toiset tiedekeskukseen. Onneksi rankin sade ei liian kauaa kestänyt, joten loppupäivän saimme kierrellä oikein mukavissa olosuhteissa.

Matkalla tiedemuseoon tuli ensimmäisenä vastaan pari isompaa urheiluareenaa, joista se valtavamman kokoinen on BC Place (Vancouverin 2010 talviolympialaisten avajaisten ja päättäjäisten näyttämö, nykyisin jenkkifudisseura BC Lionsin kotiareena) ja hieman pienempi Rogers Arena, jolla Vancouver Canucks pelaa lätkää. Harmi, että juuri sinä päivänä Rogers Arenalla ei järjestetty turistikierrosta, muuten olisimme sinne menneet...

Juoksijapatsaita BC Placen edustalla.
Vasemmalla BC Place, oikealla Rogers Arena, edustalla turisti.
Tiedemaailma oli hieman kuin paikallinen Heureka paitsi että täällä oli (tai ainakin vaikutti olevan) ahtaampaa. Suurin osa toimminnasta oli suunnattu muksuille, joten mitä tekee kaksi aikuista: menee istumaan OMNIMAX-teatteriin parin filmin ajaksi. Rocky Mountain Expressistä kertova pätkä oli hieno ja valaiseva, olimmehan juuri pyörineet monta viikkoa samoissa maisemissa ja nähneet (ja kuulleet) junia jatkuvasti. Myös avaruusteleskooppi Hubblesta kertova filmi oli hieno ja henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että avaruusaiheiden suhteen ei voi koskaan mennä metsään. Lopuksi kiersimme vielä Leonardo da Vincistä ja hänen keksinnöistään kertovan näyttelyn, melkoinen ideanikkari!

Dino Science Worldissa.
Ennen hostellille paluuta katsastimme hieman maisemia Stanley Parkin nurkilla, English Bayssa.
Mereneläviä Vancouver Zoo:ssa, jonka Hanna ja Satu kävivät hyväksymistarkastamassa. Läpi meni.
Näitä herkkuja ei voitu vastustaa...
-Tuija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti