31. elokuuta 2012

Lomalla käymässä Casa Lomalla

Vancouverista Torontoon siirtymisestä meinasi tulla jännittävä, kun teimme check-iniä kentällä ja puolet porukastamme jäivät ilman istumapaikkoja. Koneemme oli vaihtunut pienempään ja parisenkymmentä matkustajaa jäivät ilman paikkojaan. Siinä sitä sitten odoteltiin jännityksellä, pääseekö koko seurueemme samaan aikaan Torontoon vai tuleeko osalle ylimääräinen päivä Vancouverissa. Lopulta me kaikki mahduimme samaan koneeseen kun kaksi matkustajaa eivät ilmaantuneet lennolleen, mutta hieman kyllä pisti jännittämään moinen viime hetken vapaiden paikkojen kyttäileminen.

4,5 tunnin lennon jälkeen laskeuduimme Toronton Pearsonin kentälle ja hilpaisimme taksilla hostellillemme. Toronto vaikutti heti paljon isommalta kaupungilta kuin Vancouver, johtuen ehkäpä lukuisista pilvenpiirtäjistä, joita Vancouverissa oli hieman vähemmän. Ja Torontohan on Kanadan suurin kaupunki ihan virallisestikin. Niin, palatakseni takaisin meihin, jätimme laukut huoneeseen ja suuntasimme vielä syömään iltaruokaa. Ihan majapaikkamme vieressä oli meneillään festarit (BuskerFest), jossa oli katutaiteilijoita ja kaikenlaisia kojuja. Saavuimme heti kaikenlaisten tapahtumien keskelle.

Seuraavana päivänä (sunnuntaina) hankimme itsellemme liput kiertoajelubussiin ja ensimmäisenä hyppäsimme kyydistä Casa Loman kohdalla. Casa Loma on linna, jonka paikallinen pohatta rakensi vaimolleen 1900-luvun alussa. Toinen toistaan hienompia huoneita useammassa kerroksessa - aivan kuin olisi ollut jossain keskieurooppalaisessa linnassa. Ei sillä, että olisin koskaan aiemmin käynyt keskieurooppalaisessa linnassa... Kuuleman mukaan Casa Lomassa on kuvattu X-Men -elokuva tahi -elokuvia, uuu!
CN Tower'kin tuli nähtyä ulkopuolelta päin kaupungin keskustassa kävellessä.>
-Tuija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti