26. elokuuta 2012

Nanaimo

Ainoa kokonainen päivä Nanaimossa meni siten, että toinen puolisko seurueesta suuntasi aamupäivästä kaupungille (eli kääntyi seuraavasta kadunkulmasta oikealle) kaupunkikävelylle ja shoppailemaan, ja toinen puolisko suuntasi luonnonnähtävyyksiä ihmettelemään. Shoppailuista ei saatu kuvallista todistusaineistoa blogiin saakka, mutta luontokuvia löytyy kyllä.

Nanaimon Sugarloaf Mountain. Kukkulalle oli hankala löytää, koska reitti sinne alkoi käytännössä pienen omakotitaloalueen kääntöpaikalta, joka piti tietää koska karttaanhan kyseistä kohtaa ei ollut mitenkään turhan selvästi merkitty. Mutta löysimme paikan ja näkymät kaupunkiin päin olivat oikein mukavat. Kotkiakin nähtiin ja matkalla alas vuorelta sai syödä kypsiä karhunvatukoita suoraan puskista.
Pipers Lagoon. Olimme siellä ehkä hieman liian aikaisin päivästä, laskuvesi teki siitä karuhkon kun vettä ei laguunin pohjalla ollut juuri ollenkaan. Tai voisin ainakin kuvitella, että nousuveden aikaan näkymät olisivat näyttävämmät. Mutta ei maisemia nytkään voi kovin kurjiksi haukkua, vai mitä? Ainiin, lähtiessämme takaisin keskustaan, näimme kaksi hyljettä laguunin viereisellä uimarannalla!
Iltapäivällä kokoonnuimme jälleen neljän hengen ryhmäksi, suuntanamme Nanaimon edustalla asusteleva Newcastle Island - Nanaimon oma Suomenlinna, ilman sitä linnaa. Ensinnäkin saarelle köröteltiin ihanalla miniatyyrilautalla (matka kesti ehkä kymmenisen minuuttia). Perillä oli mukava istuskella ja syödä eväitä sekä kävellä pitkin rantoja, joiden laskuveden paljastamilta matalikoilta löytyi pikkuisia rapuja ja hassunmallisia ajopuita - bongasimme ainakin "krokotiilin" ja "dinosauruksen pään". Eräskin pikkuorava piti meille kävynsyöntinäytöksen, säikäytimme yhden kauriin tiehensä (ihan vahingossa) ja palokärki hakkasi päätään mäntyyn niin että kaarnanpalaset vain sinkoilivat ympäriinsä. Mukava pieni ulkoilusaari kirjaimellisesti kivenheiton päässä Nanaimon satamasta.
Laitureita Nanaimon satamassa.
Päivän päätteeksi piipahdimme "yksillä" hostellin viereisessä baarissa. Black Widows...
...with Nice Melons. :)
-Tuija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti