19. elokuuta 2012

Sikamouse

Aika jättää Kalliovuoret taakse, ei ollenkaan haluaisi... Voisikohan loppureissun kaupunkiosiot vaihtaa vuorilla oleiluun, hmm...

Tänään lauantaina oli ajopäivä kun lähdimme huristelemaan Banffista kohti Vancouveria, jonne on matkaa 850 kilometriä. Emme toki aja koko matkaa putkeen vaan majoituimme tässä välissä Sicamousiin - paikkaan, jonka valitsimme ihan pelkän nimen perusteella: Sicamous'han on ihan selvästi "Sikamouse" eli "Sikahiiri", vai mitä? Ja eihän sellaista voi jättää väliin.

Ensimmäisenä reitillemme Trans-Canada Highwaylla osui Glacier National Park, jossa oli hienoja jäätiköitä ja huippuja. Alla yksi näkymä, oikealla terävähuippuinen Mt. Sir Donald.
Jäätiköiltä jatkoimme matkaa Revelstokeen ja siellä Mt. Revelstoke National Parkissa sijaitsevalle samannimiselle vuorelle, jossa oli 26 kilometriä pitkän spagettitien päässä puisto ja siellä lyhyt, mutta upea Meadows-in-the-Sky -reitti. Sitä suositeltiin meille sanoin "siellä kukat ovat juuri nyt kauneimmillaan". Ja olivathan ne.
Korkeutta merenpinnasta oli 1939 metriä.
Karhuko? Veikkaan kuitenkin ihan tavallista koiraa.
Majapaikka Sicamousissa. Spooky.
-Tuija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti